سهامداران شرکت سیمان مجد خواف

این وبلاگ متعلق به سهامداران سیمان مجد خواف است و هیچگونه ارتباطی با شرکت سیمان مجد خواف ندارد

سهامداران شرکت سیمان مجد خواف

این وبلاگ متعلق به سهامداران سیمان مجد خواف است و هیچگونه ارتباطی با شرکت سیمان مجد خواف ندارد

گلایه 55 هزار سهامدار سیمان مجد خواف به حق است


پیگیری حرف مردم درباره پرداخت نشدن سود به سهامداران شرکت سیمان مجد خواف

حمیدرضا ناسخ-روزنامه خراسان

«درباره سرنوشت سهام داران شرکت سیمان مجد خواف گزارش تهیه کنید از مسئولان این شرکت سوال شود چرا بعد از گذشت 10 سال از خرید سهام شرکت هنوز هیچ پاسخ روشن و قانع کننده ای به سهامداران نمی دهند و هر وقت با شرکت تماس می گیریم جوابگو نیستند»

* مشکل خاصی نیست!
شرکت سیمان مجد سهامی عام است و 55 هزار سهامدار دارد که برخی از این سهامداران طی روزهای گذشته در تماس با گروه پیگیری حرف مردم روزنامه خراسان رضوی خواستار پیگیری وضعیت سهام خود شده اند. برای پیگیری این موضوع ابتدا به سراغ «صنعتی» رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خواف می رویم که وی در این باره به «خراسان رضوی» می گوید: در سال 94 در چند نوبت گزارشی در مورد وضعیت پیشرفت این پروژه داده شده و تاکنون نیز شکایتی از جانب سهامداران به ما نشده است و باید گفت مشکلات خاصی هم در این باره نبوده و حتی در این زمینه سهامداران حتی با ما تماس هم نگرفته اند.

* فرماندار: گلایه سهامداران به حق است
اما فرماندار خواف برخلاف ادعای رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت که گفته بود مشکل خاصی از ناحیه سهامداران گزارش نشده است به «خراسان رضوی» می گوید: گلایه سهامداران به حق است و 10 سال پیش، پولی بابت سهام از سهامداران گرفته اند و در مورد وضعیت سهام و سود آن نیز مدیران این شرکت پاسخگو نیستند. ما موضوع را پیگیری کردیم اما متاسفانه پیگیری های ما نتیجه ای در بر نداشته است.

پهلوان نژاد افزود: چندین سال است که چنین مشکلی وجود دارد و شرکت سیمان مجد نیز هیچ گونه فعالیتی نداشته و در مورد مشکلات سهامداران نیز باید مدیرعامل و هیئت مدیره آن پاسخگو باشند. این کارخانه هیچ وقت تولید نداشته و راه اندازی کامل هم نشده ا ست، بلکه شرکت سیمان مجد ماده کلینکر را وارد و در خواف بسته بندی کرده و آن را به افغانستان یا نقاط دیگر صادر می کند. وی اظهار داشت: سهامداران نارضایتی های خود را از وضعیت این شرکت به ما اطلاع دادند ولی متاسفانه هیچ کس پاسخگوی 55 هزار سهامدار نیست. کمتر از 5 درصد سهامداران این شرکت را اهالی شهرستان خواف تشکیل می دهند و بقیه سهامداران از تهران، اصفهان، شیراز، مازندران و سایر نقاط ایران هستند.

* ادعای مدیرعامل: بدعهدی بانک صادرات ریشه تمام مشکلات

اما برای پیگیری بیشتر وضعیت سهام و سود سهامداران به سراغ عبدا... باقرنژاد عضو هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت سیمان مجد خواف می رویم. باقرنژاد نیز در گفت و گو با «خراسان رضوی» گلایه های سهامداران این شرکت را به حق می داند و می گوید: ما نیز خواستار آن هستیم که به وضعیت این شرکت رسیدگی شود و کسی پاسخگو باشد. وی افزود: شرکت سیمان مجد از سال 85 که پذیره نویسی کرد و دارای 55 هزار سهامدار شد تا کنون ریالی به کسی سود سهام نداده است چرا که شرکت سوددهی نداشته و توانایی پرداخت سود سهام را نداشته است.

وی به تشریح وضعیت سیمان مجد می پردازد و مدعی می شود: در سال 85 که تب سیمان در کشور بالا بود برخی نمایندگان مجلس درصدد تاسیس کارخانه سیمان در منطقه خود برآمدند وبا این نگاه عده ای که اطلاعاتی در این زمینه نداشتند شرکت سیمان خواف را تاسیس کردند، این افراد با «پیشرو» مدیر عامل وقت بانک صادرات مذاکراتی را برای جذب منابع مالی انجام می دهند که نتیجه آن صورت جلسه ای است که بر مبنای آن مقرر شد بانک صادرات مبلغ 26 میلیون یورو ارز برای خرید ماشین آلات خارجی و 40 میلیارد تومان دیگر در اختیار شرکت سیمان مجد قرار دهد مشروط بر این که شرکت سیمان مجد نیز 12 میلیارد تومان پول از طریق فروش سهام جذب کند. با این وعده مدیر عامل بانک صادرات ، موسسان شرکت مجد از طریق رادیو و تلویزیون و جراید تبلیغات گسترده ای به راه انداختند و اقدام به پذیره نویسی کرده و به جای 12 میلیارد تومان بیش از 16 میلیارد تومان پول جمع کردند. وی گفت: در سال 85 مبلغ 157 میلیارد تومان برای احداث این کارخانه برآورد شده بود که تقریبا منطقی بود.

مدیرعامل شرکت سیمان مجد خواف یادآور شد: با آن 16.7 میلیارد تومان پول فروش سهام، پروژه آغاز شد اما متاسفانه تغییر مدیر عامل بانک صادرات و تغییر شرایط کشور و عقب نشینی بانک صادرات از وعده های داده شده باعث شد که شرکت سیمان مجد با یک عده مشاورصنعتی و سازه و پیمانکار ساختمانی و صنعتی و قرارداد خارجی و همین 16 میلیارد پول تنها بماند. وی می افزاید: این پروژه اتفاقا اولین پروژه سیمانی کشور است که باطرف چینی قرارداد منعقد کرده است و شرکت سیمان مجد قرارداد را برای تامین ارز به بانک صادرات برده که این بانک ابتدا 17 ماه دفع الوقت کرد و سپس بعد از مدت طولانی نیز بانک گفت که طبق مصوبات هیئت مدیره طرح های سیمانی را نمی پذیریم.

* 43 میلیارد تومان بدهی

باقر نژاد در ادامه می گوید: مدیران شرکت سیمان مجد پس از این مجبور به تعریف پروژه با عنوان فازبندی می شوند و با هدف راه اندازی خط تولید، فاز یک را در شهریور 90 راه اندازی کردند و به همین منظور نیز 3 مرحله دیگر از سهامداران طلب پول کردند. در آن زمان صلاحی استاندار وقت خراسان رضوی از پروژه بازدید کرد و چون نقدینگی نبود به دستور وی 13.5 میلیارد تومان از تسهیلات زود بازده استان از طریق بانک ملی به این پروژه اختصاص یافت که جمع پول سهامداران و این تسهیلات 67 میلیارد تومان شد و با این پول تاسیسات زیربنایی برای کل کارخانه و فازیک از خط تولید راه اندازی شد.

باقرنژاد می افزاید: از اقساط تسهیلات بانک ملی تاکنون 14 میلیارد تومان آن را پرداخت کردیم و 20 میلیارد تومان هم بدهی به بانک داریم و چون اقساط معوق داریم درخواست مهلت دادیم که اگر درخواست امهال عمل شود بدهی شرکت به 30 میلیارد تومان می رسد یعنی در ازای 13 میلیارد تومان تسهیلات بانک ملی مجبوریم 43 میلیارد تومان باز پرداخت کنیم.

مدیر عامل شرکت سیمان مجد تاکید می کند: حق سهامدار است که بداند این پول امانتدارانه هزینه شده یا نه که باید گفت پول به جا هزینه شده و هم اکنون کارشناسان قیمت پروژه را 202 میلیارد تومان برای بورس اعلام کرده اند و 52 درصد نیز پروژه پیشرفت داشته است. وی گفت: سهامدار دنبال سودش است اما الان کارخانجات خوب سیمان در حال تعطیل شدن است و ما نیز ماده کرینکر را می خریم و در فاز یک سیمان تولید کرده و به سیمان شرق می فروشیم. قیمت سیمان هم اکنون 60 درصد قیمت مصوب 4 سال پیش است و ما با تولید ماهی 30 هزار تن فقط هزینه های کارخانه و دستمزد 70 کارگر را پرداخت می کنیم. به سهامداران حق می دهم و آن ها بارها به شرکت مراجعه کرده و وضعیت را برای شان بازگو کردیم و کسی حق ندارد به سهامداران بی احترامی کند و ما حتی نوع برخورد با سهامداران را به کارمندان شرکت آموزش دادیم. 

مدیرعامل شرکت سیمان مجد خواف می افزاید: چون الان قیمت سهام این شرکت کمتر از قیمت زمان پذیره نویسی آن است به سهام داران توصیه می کنیم سهام شان را نفروشندتا بلکه با نهایی شدن مصوبه ارزی بانک صنعت و معدن و یا تغییر وضعیت بورس قیمت سهام این شرکت نیز ارتقا یابد.